ÅBENT/LUKKET I DEN FYSISKE BUTIK

HUSK! Vi har åbent lørdag d. 4. maj

Den fysiske butik holder lukket d. 8.-10. maj samt 23.-24. maj

Men webshoppen er altid åben,vi sender dog ikke ordrer afsted i perioderne????

I Kr. Himmelfartsferien er vi nemlig til Line Dance Event i Skærbæk med butikken,
som også er med på Bogense Træffet 24.-26. maj

Kakadu's super lækre, nyeste udgave af den traditionelle, australske Drovers Jacket er helt i overensstemmelse med, hvad der kan forventes af en kvalitets oilskinsjakke: oilskin foret med bomuld, krave med læder. 2 store yderlommer med klap og sidelommer samt en lodret lynlåslomme til f.eks. nøgler. Indvendigt: 2 store netlommer, der lukkes med trykknap samt 1 lille velcrolomme og 1 lynlåslomme samt en åben inderlomme. Slidser i siderne. Høj halsluk med nappa-læderbesætning på kraven.

Justerbar snøre i livet.

Der er derudover lækkert, aftageligt termofor i jakken - med en stor samt en mindre lomme, der lukkes med velcro. Når foret er i jakken, bliver tre af inderlommerne gemt.

En rigtig flot Drovers Jacket - selvfølgelig med den klassiske kappe, som er aftagelig. Jakken er uden hætte - har du brug for en hætte, så knappes kakadu hætten let på mellem kraven og jakken.

Vær opmærksom på, at jakken kan smitte let af på lyst tøj, hvis du gnider stofferne sammen, da det er oilskin og farvet nappa-læderbesætning. Vi yder ingen erstatning som følge heraf.

Farver: Sort og brun

Materiale: 12oz MicroWax Oilskin, foret med 100% bomuld og med den inderste, nederste del i praktisk nylon, der derfor er mere smudsafvisende.

Størrelser: Jakken er stor i størrelsen. Og meget stor i størrelsen til kvinder - Du kan tjekke jakkens mål på fotoet.
Størrelsen XS svarer til et herretøj på 48 / 50- S: 50 / 52- M: 5 / 54- L: 54 / 56- XL: 56 / 58- XXL: 58 / 60- 3XL: 60/62

Kakadu Traders Australia, Iron Bark Drover Jacket i sort eller brun oilskin med termofor

Model/varenr.: 20J05
1.699,00

+evt. fragt

 • 12 oz MicroWax oilskin
 • For i 100% bomuld
 • Termofor, som kan lynes på og af efter behov, med to velcro-lukkede lommer
 • 2 store forlommer, som lukkes med klap
 • Stiklommer under forlommerne
 • Lodret lynlåslomme til f.eks. nøgler
 • 2 store net-inderlommer, der lukkes med trykknap
 • 1 lille velcrolomme, 1 lynlåslomme samt en åben inderlomme.
 • Dobbelt knap-lukning foran
 • Aftagelig kappe
 • Justerbare stropper ved manchetterne
 • Slidser i siderne
 • Høj halsluk
 • Justerbar snøre i livet,
 • Nappa-læderbesætning på kraven

IKKE ALLE STR. ER I BUTIKKEN, TJEK NEDENFOR OM DIN STR. ER DER, SÅ DU IKKE KØRER FORGÆVES!

S L 3XL 5XL
Billede af Iron Bark Drovers Jacket, i brun
Brun
Billede af Iron Bark Drovers Jacket, sort
Sort
Lager:

Hvad er oilskin?

Slidt oilskinsfrakke

Oilskinsjakker og frakker oser af historie: - I 1800-tallet, hvor sømænd rejste den lange og besværlige vej fra England til Australien, måtte de sy sig noget tøj af den oliemættede sejldug for at kunne beskytte sig og holde varmen under de ekstreme vejrforhold under den lange rejse. De kaldte det olietøj. Søfolkene drog i land og mange arbejdede som stockmen (det australske ord for kvægdriver eller cowboy) i den australske outback. Olietøjet blev efterhånden udviklet og tilpasset de nye forhold som kvægdrivere og ryttere. Det nuværende design på de klassiske, australske oilskinsjakker og frakker er forblevet uændret gennem de sidste 100 år.

Og stadigvæk i dag - som for næsten 300 år siden - fremstilles oilskin af tætvævede bomuldsstoffer, der gennemvædes i olie, der efterfølgende presses ud med tunge valser.

Oilskin hos outbackboots fra Scippis eller Kakadu Traders er fremstillet i Australien.

Det er et højtudviklet oilskinsstof baseret på en miljøvenlig fremstillingsproces. Det er lavet af naturlige materialer i 100% ren bomuld, der er behandlet med en olie-voks blanding. Fremstillingsmetoden består af en behandling først med varm olie, hvorefter materialet straks blir nedfrosset, hvormed olien trænger ind i stoffets fibre. Denne olie-voks blanding er ikke vand-opløselig, og derfor vil vand ikke trænge ind i det færdige stof, men blot løbe af. Derfor er oilskin også yderst vandafvisende, meget vindtæt - og fortsat åndbart. At oilskin er vindtæt, skyldes den stramme, fine vævning af bomuldsstoffet. Oilskin findes i forskellige "tykkelser" - afhængig af bomuldsstoffets vævning: 12oz heavyweight eller 8oz lightweight oilskind er et mål for, hvor kraftigt stoffet er.

Det færdige oilskin er så mættet, at det ikke behøver nogen form for efterimprægnering gennem en årrække. Den olie, der er blevet siddende i stoffet cirkulerer og dækker løbende selv de mest udsatte, slidte steder på tøjet, så det forbliver vind- og vandafvisende.

Vigtigt at vide om vedligeholdelse af oilskin:

 • Må ikke vaskes i vaskemaskinen
 • Må ikke vaskes med sæbe
 • Må ikke tørretumbles
 • Undgå kontakt med åben ild, syre, gødning eller andre kemikalier
 • Hvis kontakt med ovenstående, skal du straks skylle grundigt med lunkent vand
 • Vask aldrig med varmt vand

OBS: Det oilskin, du finder hos outbackboots, er ikke hverken fedtet eller ildelugtende. Det er blødt - og føles nærmest som fint skind. Men - når oilskin er helt nyt, og lige når du åbner pakken, kan det måske lugte lidt og føles en anelse olieret. Hæng tøjet til luftning og lugten vil fordampe og helt forsvinde. For at undgå evt. afsmitning af overskudsolie fra produktionen anbefaler vi, at du tørrer de oilskinsområder af, hvor der ikke er for på, med en blød, fnugfri klud inden brug, så du ikke risikerer afsmitning.

Genimprægnering efter hårdt slid - eller hvis uheldet er ude 
Efter en tur gennem Australien - eller mange års hårdt brug andre steder - kan dit oilskinstøj være så slidt, at det trænger til en gen-imprægnering. Specielt på de mest udsatte steder kan du måske endda opdage, at der kan trænge vand ind. Eller måske har du været så uheldig, at din oilskinsjakke eller frakke af en eller anden grund - med sæbe eller kemikalier - har mistet imprægneringen.
 
Og det er der heldigvis råd for: Med vores reproofing produkter kan du genimprægnere tøjet, der hvor det trænger. Voksen påsmøres tøjet direkte fra dåsen. Det kan dog være en god idé at opvarme dåsen først - ved fx at stille den på en radiator - da den så blir meget lettere at arbejde med.
 
For det meste er det dog ikke nødvendigt at genimprægnere de første 3-5 år. De fleste "oilskins-fans" ønsker slet ikke deres oilskin genimprægneret, da de kan li' den naturlige patina.
02/12/2022

Rigtig fed jakke, har kun haft den et par uger, men er allerede sikker på at jeg bliver rigtig glad for den ???????? Mvh Peter

Tilføj anmeldelse:
Andre forslag til dig
Tilbehør
Nyheder
Tilbud