Læderbalsam til alt læder og skind samt tekstiler, plast, gummi, vinyl etc.

Producents vejledning:

EFFEKT Læderbalsam er pleje- og rengøringsmidlet til dækfarvet læder, visse semi-aniliner, vegetabilsk garvet læder, kunstlæder, gummi og vinyl.

EFFEKT Læderbalsam  er meget nemt at anvende og kræver ingen ”knofedt”.

EFFEKT Læderbalsam renser læderets overflade, og holder det blødt, fordi det indeholder de næringsstoffer, som læderet har brug for.

EFFEKT Læderbalsam trænger lynhurtigt ind, og skal ikke efterpoleres, bl.a. fordi det ikke smitter af, og fordi det sidder inde i læderet og ikke udenpå. Man kan efter et par minutter sætte sig i fx den behandlede lædersofa, uden at få pletter på tøjet.

EFFEKT Læderbalsam er et vandbaseret naturprodukt, som ikke indeholder organiske opløsningsmidler.

EFFEKT Læderbalsam er meget drøjt i brug: det tørrer ikke ind og det smitter ikke af.

EFFEKT Læderbalsam indeholder de antioxidanter, der er nødvendige for at forlænge levetiden på læder.

EFFEKT Læderbalsam har en af sine allerstørste fordele ved behandling af gamle, falmede og krakelerede lædermøbler. I 9 ud af 10 tilfælde får det behandlede objekt den rigtige farve igen og krakeleringer bliver oftest væsentlig mindre synlige.

EFFEKT Læderbalsam forstærker læderets farve. Rødt bliver mere rødt, grønt bliver mere grønt osv.

EFFEKT Læderbalsam er et produkt, hvor indholdet er væsentligt mere værdifuldt end emballagen.

Hvad kan EFFEKT Læderbalsam ikke bruges til?

Meget stærkt sugende lædertyper:

Til følgende lædertyper bør EFFEKT Læderbalsam ikke benyttes (uden en foregående forsigtig prøve på et ikke synligt sted, med en REN svamp)

  • F.eks. anilinlæder
  • Semianilinlæder
  • Ruskind
  • Nubuck
  • Rulam med og uden forsegling af bagsiden af skindet = ydersiden af beklædningen.

Problematiske Skindtyper:

Hvidfarvet læder med tyndt lag dækfarve (især hvis overfladen er ru).

Eller andre meget lyse farver med tyndt lag dækfarve.

Når man tror at ens fodtøj eller møbel er snavset, er det somme tider tilfældet, at det i stedet er dækfarven, der er slidt af. Når dette er tilfældet sker der det, at en påføring af EFFEKT Læderbalsam gør selvet læderet mørkere, da det jo bliver en anelse fugtigt, og derved kan man tro at læderet er blevet mere snavset. Det er det ikke. Man kan se hvor snavset læderet er ved at se hvor snavset svampen bliver.

Hvis den lyse farve er slidt af er der 3 muligheder:

  1. at kassere genstanden
  2. at leve med det
  3. at farve den med ”maling”/ læderfarve – det kan ikke gøres med held lige efter behandling med EFFEKT Læderbalsam, men bedst efter afrensning med f.eks  terpentin eller Isopropanol.

Lidt forklaring: EFFEKT Læderbalsam er en meget fed næring for læder.

EFFEKT Læderbalsam er vandbaseret.

Læder kræver meget mindre mængde fedtstof end de fleste tror (mange tror, at det er som når man steger rødspætter, jo mere fedtstof, jo bedre)

Læder har brug for ca. 10 % fedtstof og ikke mere. Læder bliver godt nok mere blødt, jo mere fedtstof det får, men det mister også styrken, og forlænges let. Det gør det også hvis det bliver vådt af vand. En sådan forlængelse / forøgelse vil være blivende.

Bruger man EFFEKT Læderbalsam på stærkt sugende læderkvaliteter, vil det være næsten umuligt at fordele produktet jævnt. Og på lysere farver vil læderet blive mørkt, mens det er fugtigt. Når det derefter tørrer op, bliver områderne med mindst EFFEKT Læderbalsam hurtigst tørre og dermed lysere før områderne med mere fugtighed.

Resultatet vil på dette tidspunkt være, at man ser noget, der ser blakket ud. Denne virkning vil dog fortage mere og mere.

På stærkt sugende kvaliteter er det også svært at påføre ”lidt nok” EFFEKT Læderbalsam, hvorfor man risikerer at påføre mere end læderet kan ”konsumere” og det kan føles lidt fedtet.

Hvad kan EFFEKT Læderbalsam også bruges til?

LAKSKO får ofte streger på siderne. Det er som regel sålen på den anden sko, der rammer imod, når man går. Disse streger fjernes også med EFFEKT Læderbalsam på en ren svamp eller klud. Lak suger næsten intet, så her skal anvendes mindre EFFEKT Læderbalsam end normalt.

Inden for fodtøj er ”oilskin”, ”oilnubuck” eller ”fedtnubuck” ikke at forveksle med oilskin-beklædning, også i handelen. EFFEKT Læderbalsam er perfekt til dette formål. Dog vil nogen måske synes, at fodtøj bliver lidt for blankt i starten, men ser man et øjeblik længere på skoene, vil man se glansen forsvinder, idet EFFEKT Læderbalsam trænger lynhurtigt ind i skindet.

Hvis nogen efter længere tids brug af EFFEKT Læderbalsam på oilnubuck skulle synes at fodtøjet bliver lidt for blankt, kan man gøre det mere mat ved at børste med en messingbørste eller en ren neglebørste. Man kan også bruge fint sandpapir eller en ny ren køkkensvamp.

Ved hjælp af EFFEKT Læderbalsam og disse ting kan man få den mathed eller glans, man ønsker.

Får man for meget EFFEKT Læderbalsam på kan man vaske det af med EFFEKTIV Skind Vask eller EFFEKTIV Care & Clean.

Gummistøvler der er snavsede eller matte, kan rengøres med EFFEKT Læderbalsam på en klud, EFFEKT Læderbalsam gør støvlerne rene og glansfulde.

Fodtøj af kunststof, vinyl eller plast, bliver ofte kedelige og matte, allerede i butikkens udstilling.

EFFEKT Læderbalsam giver en fin glans på disse produkter!

Egetræsmøbler teaktræ og marmor: 

Kunder har oplyst os, at de har benyttet EFFEKT Læderbalsam med succes på både egetræsmøbler, teaktræ på både og på marmor.

Hvis du ønsker at afprøve virkningen på disse materialer, må du selv prøve dig frem, idet vi ikke selv har erfaring med disse materialer og det er på dit eget ansvar

Oilskinbeklædning:

Vi har også fået oplysninger om at nogen har brugt EFFEKT Læderbalsam på oilskinsbeklædning med godt resultat:

EFFEKT Læderbalsam er ikke beregnet til dette formål, og da alt beklædning af denne type i forvejen er behandlet med voks, kan EFFEKT Læderbalsam måske reagere vældig godt med nogen typer voks og ikke med andre.

Indhold: 45 g + en svamp

Ingredienser: Læs sikkerhedsdatablad

Effekt, Læderbalsam, 45 g + svamp

Model/varenr.: Effekt Læderbalsam
89,00

+evt. fragt

45 g + svamp

IKKE ALLE STR. ER I BUTIKKEN, TJEK NEDENFOR OM DIN STR. ER DER, SÅ DU IKKE KØRER FORGÆVES!

Lager: Ikke på lager
Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud