Longrider 3-i-1 Drovers coat er den helt klassiske oilskinsfrakke - en trenchcoat i oilskin med den karakteristiske kappe, som kan tages af.

I Australien anvendes lange frakker både som regnfrakke, daglig udendørsfrakke - og endda som ridefrakke. En "longrider coat" er derfor ikke specielt kun til ridning, som den var oprindeligt - men i dag er den specielt til alle, der ønsker en sej og praktisk frakke til al slags vind og vejr...

Denne frakke har en 3-i-én funktion, som er en ret genial detalje: For længden kan reguleres med knapper til en 3/4 længde frakke - eller knappes omkring benene, så du har chaps til ridning eller til cykelturen. 

Longrider Coat har et aftageligt termofor, når foret er i bliver frakkens inderlommer skjult, men der er to velcro-lukkede lommer i foret til f.eks. mobilen.

Den aftagelige kappe, kan evt. udskiftes med en kakadu-hætte, der tilkøbes og let knappes på omkring kraven. Foran er der dobbelte lommer, og indvendig findes 2 lommer hvor en er med lynlås. 

I taljen er der en justérbar snøre, hvis en strammere pasform ønskes. Ved håndled kan størrelsen reguleres med trykknapper.

Frakken har benstropper, som let lige knappes rundt om benene i stormvejr - så den bliver på, og ikke flyver afsted med dig!

Denne oilskinsfrakke er knap så tung, da den er i det lidt lettere 10 oz oilskin. Den er super behagelig - og en god "indpakning" i storm og regn. Fordelen ved en oilskinsfrakke er netop, at den er vindtæt og vandtæt - men også åndbar, så den er behagelig og anvendelig - også så vejret er mildere. 

En frakke, der holder til meget - år efter år. 

Vær opmærksom på, at jakken kan smitte let af på lyst tøj, hvis du gnider stofferne sammen, da det er oilskin og farvet nappa-læderbesætning. Vi yder ingen erstatning som følge heraf.

- En super god, klassisk oilskinsfrakke fra Kakadu...

Farver: Sort og brun

Materiale: MicroWax Oilskin i det lidt lettere 10oz oilskin, For i 100% bomuld. Inderfor i 100% polyester, der kan lynes af. 

Størrelser: Du kan se frakkens mål på fotoet - OBS! Det er  frakkens mål og ikke dit mål. Sammenlign med en jakke/frakke, du allerede har og passer og brug de mål som udgangspunkt. Se evt. også fanen med sammenligning med vores andre modeller.

Kakadu Traders Australia, Longrider Drovers coat i sort eller brun oilskin med termofor

Model/varenr.: 20O02
1.915,00

+evt. fragt

 • 10 oz MicroWax oilskin
 • For i 100% bomuld
 • 3-i-1 funktion- alm frakke, 3/4 frakke, åben eller med ben
 • Inderfor på overkroppen i 100% polyester, som kan lynes på og af efter behov, med to velcro-lukkede lommer
 • 2 store forlommer, som lukkes med en trykknap-klap
 • Stiklommer under forlommerne
 • 2 inderlommer, hvor den ene er med lynlås
 • Dobbelt knap-lukning foran
 • Benstropper, som let lige knappes rundt om benene
 • Justerbar snor i taljen
 • Aftagelig kappe
 • Nappa-læderbesætning på kraven

IKKE ALLE STR. ER I BUTIKKEN, TJEK NEDENFOR OM DIN STR. ER DER, SÅ DU IKKE KØRER FORGÆVES!

XS S M 4XL 5XL
Brun Sort
Lager:

Hvad er oilskin?

Slidt oilskinsfrakke

Oilskinsjakker og frakker oser af historie: - I 1800-tallet, hvor sømænd rejste den lange og besværlige vej fra England til Australien, måtte de sy sig noget tøj af den oliemættede sejldug for at kunne beskytte sig og holde varmen under de ekstreme vejrforhold under den lange rejse. De kaldte det olietøj. Søfolkene drog i land og mange arbejdede som stockmen (det australske ord for kvægdriver eller cowboy) i den australske outback. Olietøjet blev efterhånden udviklet og tilpasset de nye forhold som kvægdrivere og ryttere. Det nuværende design på de klassiske, australske oilskinsjakker og frakker er forblevet uændret gennem de sidste 100 år.

Og stadigvæk i dag - som for næsten 300 år siden - fremstilles oilskin af tætvævede bomuldsstoffer, der gennemvædes i olie, der efterfølgende presses ud med tunge valser.

Oilskin hos outbackboots fra Scippis eller Kakadu Traders er fremstillet i Australien.

Det er et højtudviklet oilskinsstof baseret på en miljøvenlig fremstillingsproces. Det er lavet af naturlige materialer i 100% ren bomuld, der er behandlet med en olie-voks blanding. Fremstillingsmetoden består af en behandling først med varm olie, hvorefter materialet straks blir nedfrosset, hvormed olien trænger ind i stoffets fibre. Denne olie-voks blanding er ikke vand-opløselig, og derfor vil vand ikke trænge ind i det færdige stof, men blot løbe af. Derfor er oilskin også yderst vandafvisende, meget vindtæt - og fortsat åndbart. At oilskin er vindtæt, skyldes den stramme, fine vævning af bomuldsstoffet. Oilskin findes i forskellige "tykkelser" - afhængig af bomuldsstoffets vævning: 12oz heavyweight eller 8oz lightweight oilskind er et mål for, hvor kraftigt stoffet er.

Det færdige oilskin er så mættet, at det ikke behøver nogen form for efterimprægnering gennem en årrække. Den olie, der er blevet siddende i stoffet cirkulerer og dækker løbende selv de mest udsatte, slidte steder på tøjet, så det forbliver vind- og vandafvisende.

Vigtigt at vide om vedligeholdelse af oilskin:

 • Må ikke vaskes i vaskemaskinen
 • Må ikke vaskes med sæbe
 • Må ikke tørretumbles
 • Undgå kontakt med åben ild, syre, gødning eller andre kemikalier
 • Hvis kontakt med ovenstående, skal du straks skylle grundigt med lunkent vand
 • Vask aldrig med varmt vand

OBS: Det oilskin, du finder hos outbackboots, er ikke hverken fedtet eller ildelugtende. Det er blødt - og føles nærmest som fint skind. Men - når oilskin er helt nyt, og lige når du åbner pakken, kan det måske lugte lidt og føles en anelse olieret. Hæng tøjet til luftning og lugten vil fordampe og helt forsvinde. For at undgå evt. afsmitning af overskudsolie fra produktionen anbefaler vi, at du tørrer de oilskinsområder af, hvor der ikke er for på, med en blød, fnugfri klud inden brug, så du ikke risikerer afsmitning.

Genimprægnering efter hårdt slid - eller hvis uheldet er ude 
Efter en tur gennem Australien - eller mange års hårdt brug andre steder - kan dit oilskinstøj være så slidt, at det trænger til en gen-imprægnering. Specielt på de mest udsatte steder kan du måske endda opdage, at der kan trænge vand ind. Eller måske har du været så uheldig, at din oilskinsjakke eller frakke af en eller anden grund - med sæbe eller kemikalier - har mistet imprægneringen.
 
Og det er der heldigvis råd for: Med vores reproofing produkter kan du genimprægnere tøjet, der hvor det trænger. Voksen påsmøres tøjet direkte fra dåsen. Det kan dog være en god idé at opvarme dåsen først - ved fx at stille den på en radiator - da den så blir meget lettere at arbejde med.
 
For det meste er det dog ikke nødvendigt at genimprægnere de første 3-5 år. De fleste "oilskins-fans" ønsker slet ikke deres oilskin genimprægneret, da de kan li' den naturlige patina.

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud